>

Halaman

Sabtu, 8 Disember 2012

Home » Konapun permainan dari jepun.

Konapun permainan dari jepun.

ASSALAMUALAIKUM

#Maaf penggunaan aku#


:98:Well entry ni nampak mcm keanak-anakkan sikit kan guys?-.- Aq tau tuh. Entry for today aq nk habaq kt uolls semua tntang satu permainan yg menarik dari jepun. Yer, memang menarik sngat sebab buktinya aq yg dah besar pnjang pun rasa mcm nk beli jer kan-.-
Apakah permainan itu? Ok, permainan itu dinamakan sebagai konapun. Untuk pengetahuan korang, permainan konapun ni sesuai dimainkan oleh sesiapa yg nk sngat jadi tukang masak. Dalam erti kata lain, permainan ni mcm masak-masak lah. Bukan macam tapi memang memasak pun hehe. Mcm gambar kt bawah ni lah.
( burger making)
Yang menarik perhatian org ialah permainan ni bila korang main hasilnya memang macam makanan real. Nampak mcm makanan biasa jer. Tapi sebenarnya permainan jer. Korang jngan ingat lak permainan ni boleh makan erk, tak boleh makan sbb bahaya. Oleh itu, kerajaan jepun telah menghentikan penjualan konapun kepada kanak-kanak. Yelah kan kanak-kanak :0
Setahu aq malaysia tak jual pun benda ni, jadi kalau korang nk beli benda ni beli kt ebay tau :) Bila korang beli benda ni, korang akan dapati dia dalam bentuk serbuk. Tambah air jer :) .emoticon60
Happy Kitchen Donut Kit
(konapun donut)
(konapun dalam bentuk serbuk)

Soal harga? ermmm memang agak mahal lah kan. Harga selalunyadollar 100 ringgit keatas. Mahal kan? huwaaa x sanggup lah den nk beli benda tuh. Terdapat pelbagai jenis konapun yg korang boleh dapati mcm burgerblogger-emoticon.blogspot.com, cake:43:, pizza,donut,ice-cream dan banyak lagi. Kalau aq beli mcm rugi jer. Yelah kan dah lah harga mahal pastu takleh makan lak. Tak kenyang perut den.
( ice-cream making)
(cake making)

(sushi making)

Apa macam nk beli tak? Haha snggup tak nk beli?hehe.Ok kt bawah ni aq selitkan video cara nk main permainan ni. Serius best main benda nih. Mcm magik lak :)
Sebarang pertanyaan pasal benda nih bolehlah tanya kita :) Tanya kt comment tau.
That's all for now.Bye..

Sudah baca??sila like or komen:)

15 ulasan:

  1. Di indonesia gk ada

    BalasPadam
  2. Di indonesia ada tak?

    BalasPadam
  3. kalau yang murah sikit ngak ada kah?

    BalasPadam
  4. kalau yang murah sikit ngak ada kah?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ngak punya. Semuanya agak mahal :(

      Padam
  5. di indonesia ngakada tuh

    BalasPadam
  6. nomor nya mana

    BalasPadam
  7. dimana belinya

    BalasPadam
  8. Tapi kracie poopin' cookin' boleh dimakan...

    BalasPadam
  9. Ada jual di indon kerr

    BalasPadam
  10. Harganya berapa

    BalasPadam

SALAM:)
1)tinggalkan komen
2)follow
3)like sekali:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT@HAK MILIK UDIN ANUAR